top of page

10. YALIOBA - ILICAOBA - DAĞ ILICASI

MESAFE : 22.56 KM.

ALINAN TOPLAM  İRTİFA: 745 M.

TOPLAM  İNİŞ: 994 M.

MAKSİMUM  İRİTİFA : 670 M.

MİNUMUM  İRTİFA: 98 M.

ZORLUK DERECESİ: ORTA

YOL: DERE YATAĞI, ORMAN YOLU VE PATİKA

 

SU: Yolun 1.km, 2.5 km., 5.5 km. ve 20. km.sinde su mevcuttur. 14.2 km.sinde ise mevsimsel bir çeşme mevcuttur.

 

KONAKLAMA : Dağ Ilıcasında belediyeye ait kaplıca tesisleri bulunmakta olup, konaklama, yemek ve kaplıcaya girme imkanı vardır.

KAMP: Bu parkur üzerinde pek çok noktada güvenle kamp kurulabilir.

 

BAKKAL/MARKET: Dağ Ilıcasında küçük bir market mevcuttur.

 

ULAŞIM: Dağ Ilıcası'ndan Gönen'e gündüz saatlerinde düzenli belediye otobüsü seferleri vardır.

 

İLETİŞİM: Bu parkurun vadilerde kalan küçük bir bölümü hariç cep telefonları ile iletişim imkanı mevcuttur.

 

GENEL YOL TARİFİ:  Yalıoba Köyü camiisi ve çeşmesinin hemen arkasında ki toprak yola girerek sola dönüp Dedetepe'ye doğru ilerliyoruz. Yaklaşık 3 km.lik bu orman yolunda sık sık kimisi akan, kimisi kurumuş pek çok çeşme ile karşılaştıktan sonra solumuzda dik tarlaların yer aldığı bir noktaya geliyoruz. Burada yoldan ayrılarak birinci tarlayı tırmanacak ve 

tarla sonunda ki çitleri aşıp 2. bir tarlaya gireceğiz. Bu tarlayı da tırmanıp sonundaki çitleri aştıktan sonra, artık Dedetepe'ye tırmanmaya başlıyoruz. Yaklaşık 800 metrelik bir tırmanışla Dedetepe zirveye ulaşıyoruz. Dedetepe denme sebebi zirvede ki eski mezarlar. Zirveyi boydan boya geçtikten sonra sağ taraftaki çamların yanından aşağı doğru inen orman yoluna giriyoruz. Bu yolda yaklaşık 400 metre ilerledikten sonra düzlik ve açık bir alana geleceğiz. Yol burada sola ayrılan daha küçük bir orman yoluna sapacak. Burada özellikle ilkbaharda büyüyen eğrelti otları yolun girişini görmenize engel olabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Bu küçük yol orman içinde harika manzaralar eşliğinde aşağıya doğru inmeye devam ediyor ve yaklaşık 1 km. sonra Kırkçeşme denen ve yaz kış akan bir çeşmenin olduğu bölgeye geliyor. Bu Ilıcaoba köyüne kadar göreceğiniz son çeşme. 15 km. boyunca başka su kaynağı yok. O nedenle burada dinlenin vesuyunuzu tamamlayın. Çeşmenin hemen yanından sola orman içerisine inen küçük bir patikaya gireceğiz. Çok dik bir yamaçtan aşağı inen tek yol olan bu patikada yürümekten bütük keyif alacaksınız. Orman, kayalıklar ne ararsanız var. Patikanın sonunda eskiden keçilere ağıl olarak kullanılmış mağaralar var. Mağaraları geçtikten sonra hemen küçük bir orman yoluna ineceksiniz.  Sola ve aşağıya giden orman yollarına girmeyip sağa dönüşle devam edeceksiniz. Bundan sonra uzun bir orman yolu yürüyüşü var. Aslında Artemea Yolu boyunca mümkün olduğu nisbette yollardan kaçınmaya çalıştık. Bu noktadan sonra Ilıcaoba'ya giden harika patikalar var ama parkur yaklaşık 5-6 km. daha uzuyor ve daha önemlisi pek çok iniş çıkış içerdiği için iyice zorlaşıyor. Kamp yükü ile gelecekler için son derece zor ve sıkıntılı bir parkura dönüşeceğinden, yolu orman yolundan götürme kararı aldık. Orman yolu ama Kayın ormanları içerisinden geçen son dere ıssız bir orman yolu. Bunu da çok seveceksiniz. Yaklaşık 8 km. bu orman yolunda ilerledikten sonra kuru bir çeşmeyi geçer geçmez bir yol ayrımına geleceksiniz. Burada sola inen yola giriyoruz. Bu yol Cehennemdere Vadisinden bizi Ilıcaoba köyüne götürecek.  Çok küçük bir derenin bulunduğu dar bir vadiden ve orman içerisinden giden bu bölümü çok seveceksiniz. Yol vadi sonunda sizi Ilıcaoba köyü'ne getirecek. Artemea Yolu köy içerisine girmden, eski, su değırmeninden hemen önce sağdan yükselerek Dağ Ilıcası'na devam ediyor. Yaklaşık 2 km. lik çok sert olmayan bir tırmanışla Dağ Ilıcasına gitmenizi öneririz. Ancak çok yoruldaysanız, köye girip köyüün öbür çıkışında yer alan sulama göleti kenarında da kamp kurabilirsiniz. Artemea Yolu'nun bu parkuru orman içerisinde harika bir tesiste sona eriyor. Açık havada kaplıcaya girerk günün tüm yorgunluğunu atmanız mümkün.

Screenshot_1.jpg
bottom of page